Posted by on 10 września 2018

Dzięki uprzejmości Nicolas Maugery Zaprojektowany przez architekta Nicolasa Maugery ego, Kobenhavn Student Centre próbuje zbadać wpływ rozwoju studenckiego projektu mieszkaniowego poza kampusem.
Położone na przedmieściach Kobenhavn, Dania, umożliwiłoby to nowe życie codzienne z odtwarzaniem małych sklepów i nowym budynkiem użyteczności publicznej, który tworzy poczucie spójności między pokoleniami.
Więcej zdjęć i opis architekta po przerwie.
Rezydencja studencka składa się z 5 typowych domów z 2 i 3 piętrami, umożliwiających 2 różne rodzaje studiów: sypialnię jednoosobową i sypialnię dla 2 osób.
Jeśli kształty szanują tradycyjny styl przedmieścia, w pełni drewniana skóra jest wyraźnie oznaką współczesnego budynku.
Aby poprawić połączenia i nieformalne spotkania między uczniami, pierwsze piętro jest jak baza, w której odbywa się wiele różnych funkcji.
Powierzchnie biurowe, garaż na rowery, przestrzeń wystawowa zarządzana przez stowarzyszenie studenckie, hol i strefę rekreacyjną.
Dzięki uprzejmości Nicolas Maugery Ta przestrzeń łączy również studentów z sąsiedztwem dzięki udogodnieniom publicznym, takim jak mała biblioteka, restauracja / kawa, przestrzeń wystawowa otwarta na ulicę i mały teatr / kino.
Celem jest połączenie różnego rodzaju ludzi ze studentami: osobami starszymi, młodymi rodzicami z dziećmi, w celu stworzenia tętniącej życiem okolicy.
Dzięki uprzejmości Nicolas Maugery Ostatnią częścią projektu jest ta sztuczna płaskorzeźba jako zielony dach.
Jego powierzchnia wspina się z lewego górnego rogu bloku na południe, gdzie wysokość fasady wynosi w przybliżeniu 6 metrów, tworząc atrakcyjny sygnał dla głównego wejścia.
Ten ogród oferuje wiele naturalnych kroków do organizacji koncertów i wydarzeń studenckich, a także mniejszych i bardziej intymnych przestrzeni dzięki kompozycji domów.
W końcu 2 patia tworzy silne wizualne powiązania między 2 poziomami bez narażania prywatnego obszaru zamieszkania.
plan site Architekt: Nicolas Maugery Lokalizacja: Amager, Kobenhavn, Dania Program: Student Obudowa i wyposażenie publiczne (sklepy, biblioteka, restauracja i publiczny ogród na dachu) Typ: Finalista konkursu: Grand prix d .
architektura de l Açadémie des Beaux arts Rozmiar: 9000m2 Rok: 2011
[więcej w: domy na wąską działkę z garażem, fuga do kostki brukowej, nadproża prefabrykowane ]

Powiązane tematy z artykułem: domy na wąską działkę z garażem fuga do kostki brukowej nadproża prefabrykowane

Posted by on 10 września 2018

Dzięki uprzejmości Nicolas Maugery Zaprojektowany przez architekta Nicolasa Maugery ego, Kobenhavn Student Centre próbuje zbadać wpływ rozwoju studenckiego projektu mieszkaniowego poza kampusem.
Położone na przedmieściach Kobenhavn, Dania, umożliwiłoby to nowe życie codzienne z odtwarzaniem małych sklepów i nowym budynkiem użyteczności publicznej, który tworzy poczucie spójności między pokoleniami.
Więcej zdjęć i opis architekta po przerwie.
Rezydencja studencka składa się z 5 typowych domów z 2 i 3 piętrami, umożliwiających 2 różne rodzaje studiów: sypialnię jednoosobową i sypialnię dla 2 osób.
Jeśli kształty szanują tradycyjny styl przedmieścia, w pełni drewniana skóra jest wyraźnie oznaką współczesnego budynku.
Aby poprawić połączenia i nieformalne spotkania między uczniami, pierwsze piętro jest jak baza, w której odbywa się wiele różnych funkcji.
Powierzchnie biurowe, garaż na rowery, przestrzeń wystawowa zarządzana przez stowarzyszenie studenckie, hol i strefę rekreacyjną.
Dzięki uprzejmości Nicolas Maugery Ta przestrzeń łączy również studentów z sąsiedztwem dzięki udogodnieniom publicznym, takim jak mała biblioteka, restauracja / kawa, przestrzeń wystawowa otwarta na ulicę i mały teatr / kino.
Celem jest połączenie różnego rodzaju ludzi ze studentami: osobami starszymi, młodymi rodzicami z dziećmi, w celu stworzenia tętniącej życiem okolicy.
Dzięki uprzejmości Nicolas Maugery Ostatnią częścią projektu jest ta sztuczna płaskorzeźba jako zielony dach.
Jego powierzchnia wspina się z lewego górnego rogu bloku na południe, gdzie wysokość fasady wynosi w przybliżeniu 6 metrów, tworząc atrakcyjny sygnał dla głównego wejścia.
Ten ogród oferuje wiele naturalnych kroków do organizacji koncertów i wydarzeń studenckich, a także mniejszych i bardziej intymnych przestrzeni dzięki kompozycji domów.
W końcu 2 patia tworzy silne wizualne powiązania między 2 poziomami bez narażania prywatnego obszaru zamieszkania.
plan site Architekt: Nicolas Maugery Lokalizacja: Amager, Kobenhavn, Dania Program: Student Obudowa i wyposażenie publiczne (sklepy, biblioteka, restauracja i publiczny ogród na dachu) Typ: Finalista konkursu: Grand prix d .
architektura de l Açadémie des Beaux arts Rozmiar: 9000m2 Rok: 2011
[więcej w: domy na wąską działkę z garażem, fuga do kostki brukowej, nadproża prefabrykowane ]

Powiązane tematy z artykułem: domy na wąską działkę z garażem fuga do kostki brukowej nadproża prefabrykowane