Posted by on 11 maja 2018

Dzięki uprzejmości LYCS Architecture Zaprojektowane przez LYCS Architecture Centrum Spruce Art Center rozpoczęło niedawno budowę w Hangzhou w Zhejiang w Chinach.
Spłukując dojrzałe świerki i istniejącą wcześniej jedną opustoszałą strukturę, projekt jest połączeniem dwóch podstawowych wyzwań w architekturze: wywołania nowego znaczenia przestrzennego przy pogodzeniu istniejącej struktury i stworzenia formalnego języka, który może być dynamiczny i silny , ale ostrożnie pieścić świerki.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Zainspirowany tradycyjną estetyką architektoniczną z południowego regionu Jangcy, znanego jako najbardziej pożądane miejsce do życia w Chinach, architektura tego regionu znana jest z bliskiego związku z wodą i prestiżowymi instytucjami kulturalnymi i ludźmi.
Dzięki uprzejmości LYCS Architecture Projekt LYCS tworzy trzy różne wewnętrzne dziedzińce połączone ze sobą w obrębie świerkowego lasu: spokojny dziedziniec w północno-wschodniej części witryny odcina się od reszty i blokuje często zajęte widoki z zewnątrz i zapewnia ludziom chwila na medytację z samotnością, docenienie świerka w refleksji i odpocznienie w urokliwym kurorcie West Lake.
Centralny dziedziniec funkcjonuje jako wewnętrzna przestrzeń cyrkulacyjna, łącząc otwarty i zamknięty dziedziniec, odsuwając ruch i widok.
Dach jest rozwinięciem tradycyjnego chińskiego dachu dwuspadowego: cztery wierzchołki dachu wyginają się pod niewielkimi kątami, a następnie delikatnie zsuwają zadaszenie w kierunku środka, podczas gdy lustrzane działanie jest zdublowane w kierunku centrum dekarskiego na końcu.
Transformacja ta ma przewagę drenażową wywodzącą się z dwuspadowego dachu, a dodatkowo odbija echa sentymentu wzdłuż pobliskich budynków.
Dzięki uprzejmości LYCS Architecture Architects: LYCS Architecture Lokalizacja: Hangzhou, Zhejiang, China Kierownik projektu: Ruan Hao, Zhan Yuan Zespół projektowy: Yang Meng, Li Yan
[podobne: ekrany bezszwowe, Deska Podłogowa, panele podłogowe ]

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


Powiązane tematy z artykułem: Deska Podłogowa ekrany bezszwowe panele podłogowe

Posted by on 11 maja 2018

Dzięki uprzejmości LYCS Architecture Zaprojektowane przez LYCS Architecture Centrum Spruce Art Center rozpoczęło niedawno budowę w Hangzhou w Zhejiang w Chinach.
Spłukując dojrzałe świerki i istniejącą wcześniej jedną opustoszałą strukturę, projekt jest połączeniem dwóch podstawowych wyzwań w architekturze: wywołania nowego znaczenia przestrzennego przy pogodzeniu istniejącej struktury i stworzenia formalnego języka, który może być dynamiczny i silny , ale ostrożnie pieścić świerki.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Zainspirowany tradycyjną estetyką architektoniczną z południowego regionu Jangcy, znanego jako najbardziej pożądane miejsce do życia w Chinach, architektura tego regionu znana jest z bliskiego związku z wodą i prestiżowymi instytucjami kulturalnymi i ludźmi.
Dzięki uprzejmości LYCS Architecture Projekt LYCS tworzy trzy różne wewnętrzne dziedzińce połączone ze sobą w obrębie świerkowego lasu: spokojny dziedziniec w północno-wschodniej części witryny odcina się od reszty i blokuje często zajęte widoki z zewnątrz i zapewnia ludziom chwila na medytację z samotnością, docenienie świerka w refleksji i odpocznienie w urokliwym kurorcie West Lake.
Centralny dziedziniec funkcjonuje jako wewnętrzna przestrzeń cyrkulacyjna, łącząc otwarty i zamknięty dziedziniec, odsuwając ruch i widok.
Dach jest rozwinięciem tradycyjnego chińskiego dachu dwuspadowego: cztery wierzchołki dachu wyginają się pod niewielkimi kątami, a następnie delikatnie zsuwają zadaszenie w kierunku środka, podczas gdy lustrzane działanie jest zdublowane w kierunku centrum dekarskiego na końcu.
Transformacja ta ma przewagę drenażową wywodzącą się z dwuspadowego dachu, a dodatkowo odbija echa sentymentu wzdłuż pobliskich budynków.
Dzięki uprzejmości LYCS Architecture Architects: LYCS Architecture Lokalizacja: Hangzhou, Zhejiang, China Kierownik projektu: Ruan Hao, Zhan Yuan Zespół projektowy: Yang Meng, Li Yan
[podobne: ekrany bezszwowe, Deska Podłogowa, panele podłogowe ]

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


Powiązane tematy z artykułem: Deska Podłogowa ekrany bezszwowe panele podłogowe

SimpleShift from ThemeShift - WordPress