Posted by on 11 maja 2018

Dzięki uprzejmości Mecanoo Architecten Tegoroczna nagroda Daylight, prestiżowa nagroda przyznawana przez Fundację Living Daylights, która honoruje projekty, które osiągają optymalny rezultat w łączeniu światła dziennego, sztucznego światła i designu, została przyznana Kaap Skil, Maritime i Beachcombers.
Muzeum na holenderskiej wyspie Texl.
Zaprojektowany przez Mecanoo Architecten, można prawie poczuć pogodę ze względu na przejrzystość budynku, zgodnie z jury.
Słońce, chmury, grzmoty i deszcz: na zewnątrz pojawia się percepcja i emocje, co jest kluczową cechą budynku z Morzem Wattowym na wyciągnięcie ręki.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Kaap Skil bawi się światłem dziennym, a kontrast pomiędzy światłem dziennym i sztucznym, światłem i ciemnością na różne sposoby.
Szklana fasada przed drewnianymi deskami zapewnia przyjemny widok na słynne nocne niebo Holandii dla odwiedzających muzeum kawiarni.
Wewnątrz budynku deski te rzucają liniowy wzór światła dziennego i cienia, tworząc atmosferę nasyconą światłem i schronieniem.
Dzięki uprzejmości Mecanoo Architecten Wizytówką muzeum jest osiemnastometrowy, głęboki na cztery metry model Reede van Texel w piwnicy, pokazujący szczegółowo imponujące widowisko dziesiątek statków zakotwiczonych u wybrzeży wyspy Wadden podczas Złotego Wieku.
W tym okresie flota holenderskiej Kompanii Wschodnioindyjskiej postawiłaby kotwicę w Reede van Texel przed odlotem do Orientu.
Wokół Reedena van Texela można podziwiać projekcje i animacje, tworząc intymną przestrzeń, w której kryje się tajemnica.
Dzięki uprzejmości Mecanoo Architecten Na pierwszym piętrze niebo zalewa oświetlone obiekty.
Ruchome gabloty z solidnymi stalowymi ramami i szkłem tworzą przezroczysty efekt, dzięki czemu przedmioty w kolekcji wydają się unosić w przestrzeni.
Belki, które przebijają dachy wysokich dwuspadowych dachów, zapewniają gościom wrażenie przebywania pod wodą.
Wnętrze muzeum i dwie wystawy zaprojektował Kossmann.dejong z Amsterdamu.
Dzięki uprzejmości Mecanoo Architecten
[podobne: ekrany bezszwowe, deski na podłogę, listwa przypodłogowa biała ]

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


Powiązane tematy z artykułem: deski na podłogę ekrany bezszwowe listwa przypodłogowa biała

Posted by on 11 maja 2018

Dzięki uprzejmości Mecanoo Architecten Tegoroczna nagroda Daylight, prestiżowa nagroda przyznawana przez Fundację Living Daylights, która honoruje projekty, które osiągają optymalny rezultat w łączeniu światła dziennego, sztucznego światła i designu, została przyznana Kaap Skil, Maritime i Beachcombers.
Muzeum na holenderskiej wyspie Texl.
Zaprojektowany przez Mecanoo Architecten, można prawie poczuć pogodę ze względu na przejrzystość budynku, zgodnie z jury.
Słońce, chmury, grzmoty i deszcz: na zewnątrz pojawia się percepcja i emocje, co jest kluczową cechą budynku z Morzem Wattowym na wyciągnięcie ręki.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Kaap Skil bawi się światłem dziennym, a kontrast pomiędzy światłem dziennym i sztucznym, światłem i ciemnością na różne sposoby.
Szklana fasada przed drewnianymi deskami zapewnia przyjemny widok na słynne nocne niebo Holandii dla odwiedzających muzeum kawiarni.
Wewnątrz budynku deski te rzucają liniowy wzór światła dziennego i cienia, tworząc atmosferę nasyconą światłem i schronieniem.
Dzięki uprzejmości Mecanoo Architecten Wizytówką muzeum jest osiemnastometrowy, głęboki na cztery metry model Reede van Texel w piwnicy, pokazujący szczegółowo imponujące widowisko dziesiątek statków zakotwiczonych u wybrzeży wyspy Wadden podczas Złotego Wieku.
W tym okresie flota holenderskiej Kompanii Wschodnioindyjskiej postawiłaby kotwicę w Reede van Texel przed odlotem do Orientu.
Wokół Reedena van Texela można podziwiać projekcje i animacje, tworząc intymną przestrzeń, w której kryje się tajemnica.
Dzięki uprzejmości Mecanoo Architecten Na pierwszym piętrze niebo zalewa oświetlone obiekty.
Ruchome gabloty z solidnymi stalowymi ramami i szkłem tworzą przezroczysty efekt, dzięki czemu przedmioty w kolekcji wydają się unosić w przestrzeni.
Belki, które przebijają dachy wysokich dwuspadowych dachów, zapewniają gościom wrażenie przebywania pod wodą.
Wnętrze muzeum i dwie wystawy zaprojektował Kossmann.dejong z Amsterdamu.
Dzięki uprzejmości Mecanoo Architecten
[podobne: ekrany bezszwowe, deski na podłogę, listwa przypodłogowa biała ]

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


Powiązane tematy z artykułem: deski na podłogę ekrany bezszwowe listwa przypodłogowa biała

SimpleShift from ThemeShift - WordPress