Posted by on 11 lipca 2018

Dzięki architektom 3XN Architekci 3XN i Aarhus Architekci we współpracy z Nickl & Partner Architechten, Grontmij i Kirstine Jensen Studio wygrali prestiżowy konkurs na rozbudowę głównego szpitala w Kopenhadze, Rigshospitalet, który ma zostać ukończony na początku 2017 roku.
Zwycięska propozycja dla najbardziej centralnie zlokalizowanego szpitala w Kopenhadze zapewnia 76 000 m2 wydajnej i oszczędnej logistyki, a dzienne, zielone tereny i widoki sąsiedniego parku przyczyniają się do dobrego samopoczucia pacjentów, personelu i gości.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Kształt budynku charakteryzuje się szeregiem złożonych struktur v wraz z poprzecznym szybkim torem.
Ta wyjątkowa struktura jest doceniana przez komisję konkursową: Korzyści dla podstawowych usług szpitala są ogromne.
Struktura będzie miała pozytywny wpływ na codzienne życie personelu na oddziałach, da pracownikom serwisu możliwość efektywnego poruszania się w budynku, a także, co nie mniej ważne, zapewni szpitalowi możliwość spokojniejszego klarowność (..).
Dzięki uprzejmości 3XN Architects Partner w architekturze Aarhus, Mette Dan-Weibel, opracowuje: .
Pozytywne środowisko pacjenta będzie wspierać leczenie i przyczyniać się do krótszej hospitalizacji.
Co więcej, bliskość różnych funkcji tworzy krótkie odległości dla personelu, a zatem optymalizuje codzienne operacje.
Dzięki 3XN Architects Złożona struktura v zapewnia przestrzeń dla pięciu atriów, które będą służyć zarówno jako komfortowe obszary wypoczynkowe, jak i punkty orientacyjne, które ułatwiają znalezienie łatwego i logicznego rozwiązania.
Wreszcie, kształt budynku zapewnia wnętrze, które charakteryzuje się dużą ilością światła dziennego i widokami na park i miasto.
Integracja zrównoważonych rozwiązań budowlanych, ogrodów i zielonych ścian wewnątrz i na zewnątrz była kluczowym elementem całego procesu projektowania.
Pomysł polega na tym, że integracja środowiska ekologicznego zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz przyczyni się do powstania atmosfery, która wywiera wpływ leczniczy na pacjentów, a także stworzy pozytywne środowisko fizyczne dla pracowników i gości.
Jednocześnie funkcje te zminimalizują negatywny wpływ na środowisko ., mówi partner i dyrektor kreatywny firmy 3XN, Kim Herforth Nielsen.
Aby dostosować się do otaczającej przestrzeni miejskiej, budynek został zmniejszony z północnego zachodu na południowy wschód.
Oznacza to, że budynek ma dziewięć pięter w stosunku do istniejącego kompleksu szpitalnego i zaledwie cztery piętra w kierunku ulicy.
W ten sposób wysokość budynku pasuje do klasycznych wielopiętrowych domów po drugiej stronie ulicy.
Fasada ze szkła i jasnego kamienia naturalnego jest nachylona w taki sposób, że jest częściowo samo cieniowana i wizualnie dostosowuje się do istniejących elewacji budynków.
Poza budową rozbudowy szpitala projekt obejmuje opracowanie planu głównego obszaru i budowa nowego hotelu dla pacjentów i wielopoziomowego parkingu.Architektorzy: 3XN Architekci Lokalizacja: Blegdamsvej, Kopenhaga, Dania Wiodący konsultanci: Aarhus Arkitekterne Specjalista architektury szpitalnej: Nickl & Partner Architekten AG Inżynieria: Grontmij Krajobraz: Kristine Jensens Studio Klient: Rigshospitalet Funkcje: sale operacyjne, oddziały, administracja, badania i edukacja, oddziały ambulatoryjne, radiologia Rozmiar: 76 000 (dodatkowo: hotel dla pacjentów: 7 400 m2, wielopoziomowy parking 17 000 m2) Fasada: szkło i kamień naturalny Jura Gelb Podłogi: 9 (waga do 4) Oczekiwany certyfikat zrównoważonego rozwoju: BREEAM Excellent
[patrz też: pręty mosiężne, wiercenie w żelbecie, ekrany bezszwowe ]

Powiązane tematy z artykułem: ekrany bezszwowe pręty mosiężne wiercenie w żelbecie

Posted by on 11 lipca 2018

Dzięki architektom 3XN Architekci 3XN i Aarhus Architekci we współpracy z Nickl & Partner Architechten, Grontmij i Kirstine Jensen Studio wygrali prestiżowy konkurs na rozbudowę głównego szpitala w Kopenhadze, Rigshospitalet, który ma zostać ukończony na początku 2017 roku.
Zwycięska propozycja dla najbardziej centralnie zlokalizowanego szpitala w Kopenhadze zapewnia 76 000 m2 wydajnej i oszczędnej logistyki, a dzienne, zielone tereny i widoki sąsiedniego parku przyczyniają się do dobrego samopoczucia pacjentów, personelu i gości.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Kształt budynku charakteryzuje się szeregiem złożonych struktur v wraz z poprzecznym szybkim torem.
Ta wyjątkowa struktura jest doceniana przez komisję konkursową: Korzyści dla podstawowych usług szpitala są ogromne.
Struktura będzie miała pozytywny wpływ na codzienne życie personelu na oddziałach, da pracownikom serwisu możliwość efektywnego poruszania się w budynku, a także, co nie mniej ważne, zapewni szpitalowi możliwość spokojniejszego klarowność (..).
Dzięki uprzejmości 3XN Architects Partner w architekturze Aarhus, Mette Dan-Weibel, opracowuje: .
Pozytywne środowisko pacjenta będzie wspierać leczenie i przyczyniać się do krótszej hospitalizacji.
Co więcej, bliskość różnych funkcji tworzy krótkie odległości dla personelu, a zatem optymalizuje codzienne operacje.
Dzięki 3XN Architects Złożona struktura v zapewnia przestrzeń dla pięciu atriów, które będą służyć zarówno jako komfortowe obszary wypoczynkowe, jak i punkty orientacyjne, które ułatwiają znalezienie łatwego i logicznego rozwiązania.
Wreszcie, kształt budynku zapewnia wnętrze, które charakteryzuje się dużą ilością światła dziennego i widokami na park i miasto.
Integracja zrównoważonych rozwiązań budowlanych, ogrodów i zielonych ścian wewnątrz i na zewnątrz była kluczowym elementem całego procesu projektowania.
Pomysł polega na tym, że integracja środowiska ekologicznego zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz przyczyni się do powstania atmosfery, która wywiera wpływ leczniczy na pacjentów, a także stworzy pozytywne środowisko fizyczne dla pracowników i gości.
Jednocześnie funkcje te zminimalizują negatywny wpływ na środowisko ., mówi partner i dyrektor kreatywny firmy 3XN, Kim Herforth Nielsen.
Aby dostosować się do otaczającej przestrzeni miejskiej, budynek został zmniejszony z północnego zachodu na południowy wschód.
Oznacza to, że budynek ma dziewięć pięter w stosunku do istniejącego kompleksu szpitalnego i zaledwie cztery piętra w kierunku ulicy.
W ten sposób wysokość budynku pasuje do klasycznych wielopiętrowych domów po drugiej stronie ulicy.
Fasada ze szkła i jasnego kamienia naturalnego jest nachylona w taki sposób, że jest częściowo samo cieniowana i wizualnie dostosowuje się do istniejących elewacji budynków.
Poza budową rozbudowy szpitala projekt obejmuje opracowanie planu głównego obszaru i budowa nowego hotelu dla pacjentów i wielopoziomowego parkingu.Architektorzy: 3XN Architekci Lokalizacja: Blegdamsvej, Kopenhaga, Dania Wiodący konsultanci: Aarhus Arkitekterne Specjalista architektury szpitalnej: Nickl & Partner Architekten AG Inżynieria: Grontmij Krajobraz: Kristine Jensens Studio Klient: Rigshospitalet Funkcje: sale operacyjne, oddziały, administracja, badania i edukacja, oddziały ambulatoryjne, radiologia Rozmiar: 76 000 (dodatkowo: hotel dla pacjentów: 7 400 m2, wielopoziomowy parking 17 000 m2) Fasada: szkło i kamień naturalny Jura Gelb Podłogi: 9 (waga do 4) Oczekiwany certyfikat zrównoważonego rozwoju: BREEAM Excellent
[patrz też: pręty mosiężne, wiercenie w żelbecie, ekrany bezszwowe ]

Powiązane tematy z artykułem: ekrany bezszwowe pręty mosiężne wiercenie w żelbecie